Zayıflamanın Sabotajcıları

            Zayıflamak İsteyenlerin Sabotajçıları: Toplantı, Davet, Hafta sonu ve Tatil Yemekleri

 ‘’ Zayıflamak istiyorum toplantı, davet, hafta sonu dışarda ya da tatil yerlerinde nelere dikkat etmeliyim?’’

  1. Toplantı, davet ya da kokteyllere katılmadan önce meyve ya da yoğurt küçük ara öğünler  yapılarak hafif tok bir şekilde katılın.
  2. Ne yeneceğini önceden planlayın, yemek seçimi yapmadan önce ne yenileceğine (önceden servis bankolarını görerek) karar verin, bu kararda ısrarcı olun.
  3. Etraftaki kişilerin seçtiği yiyeceklerden etkilenmeden, kendi seçiminizi yapın.
  4. Yemekler için küçük, salatalar için büyük tabak tercih edin.
  5. Yemeği sakin ve yavaş bir şekilde yiyin, yediğinizden keyif alın.
  6. Her lokmada çatal, kaşığı bırakın.
  7. İyi çiğneyin.
  8. Yemek yerken başka aktivitelerle uğraşmayın
  9. Aşırı doymuş hissetmeden önce tabağı bırakın.
  10. Yemek biter bitmez masadan kalkın.
  11. Bir öğünde fazla yediyseniz ertesi öğünde daha hafif besinler tercih ederek günü dengeleyin.
  12. Yemeklerden sonra kısa bir yürüyüş yapın (tatildeyken, yemeklerden bir süre sonra güneşlenmek yerine yüzmek veya bulunulan yerin imkanlarına göre tenis, aerobik gibi aktivitelere katılın).

 

‘’Zayıflamak istiyorum toplantı, davet, hafta sonu dışarda ya da tatil yerlerinde  sağlıklı bir şekilde yemek seçimimi nasıl yapmalıyım?’’

  1. Tabağa alınan yiyecekleri, içindekileri ve pişirilme yöntemini öğrenin, yağda kızartılmış, kavrulmuş olanları tercih etmeyin.
  2. Buharda veya kendi suyunda pişirilmiş sebzeleri, ızgara etleri tercih edin, ızgara ve fırında pişmiş yemeklerin/etlerin çok aşırı kızarmış/üzerleri yanmış olanlarını tabağa almayın.
  3. Etlerin yağsız veya az yağlı olanlarını tercih edin, sulu yemekleri susuz olarak alın.
  4. Kepekli veya tam tahıl ürünleri olan tahılları tercih edin.
  5. Salata barlardan seçim yaparken, salata sosları, mayonez, yağlı peynirler, kızartılmış ekmekler(kruton), yağlı tohumlar, patates veya makarna salatası gibi enerjisi yüksek çeşitler yerine, taze mevsim sebzelerini içeren çeşitleri seçin.
  6. Açık büfeden yemek seçimi yaparken denemek istenilen yiyecekleri sıraya koyarak her öğünde farklı bir tanesini az miktarda deneyin.

‘’Zayıflamak istiyorum toplantı, davet, hafta sonu dışarda ya da tatil yerlerinde  yemeklerden ne kadar alacağıma nasıl karar vermeliyim?’’

  1. Yemek tabağının dörde bölündüğü düşünülerek, et grubundan bir yemeği, sebze grubundan bir zeytinyağlı sebze yemeğini, tahıl grubundan pilav/makarna/böreği ya da 1 kase çorbayı, süt-yoğurt grubundan ise yoğurt/cacık/yoğurtlu yemek veya salatalar veya mezeleri veya sütlü tatlıları tercih edin.
  2. Tabağa büyük porsiyonlar almayın. Büyük porsiyon alındığında alınacak diğer yiyecek çeşidini sınırlayın.
  3. Tabağa besin alırken daha çok çeşit yemek almak istendiğinde küçük porsiyonlarda alın.
  4. Bir öğünde fazla yemek yendiyse bir sonraki öğünde daha hafif besinleri tercih ederek günü dengeleyin.

Benzer İçerikler

Sarımsak, anlatmakla bitmez...
Dünyanın en sağlıklı besinlerinden sarımsak muhteşem bir besindir. Yüzyıllardır insanoğlunun beslenm...
Vişne, kulağınıza küpe...
Vişne kompostoları ve suları ile geleneksel mutfağımızın değerli antioksidanlarından birisidir. ...
Filizlendirme ile gücüne güç kat...
Filizlendirme kurubaklagiller, tahılların, uyuyan bir tohumdan canlı bir bitkiye dönüşmesidir. Bu şe...
Çok Zayıfsınız ve Kilo Almak İstiyorsunuz
Kilo verme konusunda çok fazla yazılmış makale vardır. Çünkü; fazla kilo sorunu günümüzde sıklıkla g...
Sağlıklı bir zayıflama ve diyet programı nasıl olmalı?
Fazla kiloluysanız, hangi diyetin en etkili olduğu belirlensin diye klinik deneylerin sonuçlarını be...
Hastalıklara Bütüncül Yaklaşım; Psikonöroimmünoloji-PNI
Psikonöroimmünoloji-PNI, beslenme, immünoloji , endokrinoloji, nöroloji, psikoloji, evrimsel biyolo...
GAPS Diyeti
GAPS diyeti, Bağırsak ve Psikoloji Sendromu diyetidir.
Artan trend; Hindistan Cevizi...
Hindistan cevizi binlerce yıldır sıcak iklimlerde bir besin gibi kullanıyor. Hindistancevizi kahver...